El projecte “No puc esperar!” ha tancat el 2024 amb un balanç molt positiu, ampliant la seva xarxa i beneficiant milers de pacients amb malalties inflamatòries intestinals.
A data 31 de desembre, aquestes són les xifres destacades del projecte:
- 278 ajuntaments, 7 consells comarcals i 2 diputacions adherides, amb les recents incorporacions de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida.
- 4.411 lavabos adherits, entre equipaments públics i establiments privats.
- 43 hospitals col·laboradors, que faciliten la distribució de targetes als pacients.
- 6.510 targetes NPE lliurades a pacients que necessiten accés ràpid a lavabos.
Novetats tecnològiques i institucionals
Durant l’any, el projecte ha estrenat un nou disseny web, millorant l’experiència dels usuaris amb un buscador actualitzat per localitzar lavabos adherits. A més, l’aplicació mòbil s’ha substituït per una “web app” accessible des de qualsevol dispositiu sense necessitat d’instal·lació (https://app.nopucesperar.org)
D’altra banda, s’ha renovat el conveni amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona per al programa d’Aprenentatge Servei, que aquest any ha sumat 56 establiments privats i un ajuntament a la xarxa.
Expansió territorial i adhesions destacades
L’adhesió de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida ha impulsat la incorporació de 12 nous ajuntaments i 26 equipaments municipals a la xarxa del projecte. Aquesta expansió reflecteix el compromís creixent de les institucions catalanes amb una iniciativa que busca millorar la qualitat de vida dels pacients.
Renovació dels patrocinis
ACCU Catalunya ha renovat l’acord de col·laboració amb les farmacèutiques Lilly, Abbvie i Takeda per al patrocini del projecte “No Puc Esperar!” durant l’any 2024. Aquests compromisos reafirmen l’objectiu comú de seguir impulsant iniciatives que millorin el dia a dia de les persones amb malalties inflamatòries intestinals.
NO PUC ESPERAR! és un projecte d’ACCU Catalunya i la Unitat de MII de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut – ICS, la Societat Catalana de Digestologia i GETECCU (Grupo de Trabajo Español de Crohn y Colitis Ulcerosa).
Aquest servei continua consolidant-se com un referent d’inclusió i suport per a les persones amb necessitats vinculades a les MII, gràcies a la seva àmplia col·laboració institucional i a l’entusiasme de professionals i voluntaris.